Privacy- en cookieverklaring

Privacy

Dit is de privacyverklaring voor alle kandidaten die deelnemen aan het wervings- en selectieproces van NCOI Groep*. Het wervings- en selectieproces vangt aan op het moment dat je solliciteert op een vacature bij NCOI Groep en eindigt op het moment dat je of een arbeidsovereenkomst met ons bent aangegaan of bent afgewezen. Wij begrijpen dat je je persoonsgegevens niet met iedereen wilt delen. Daarom gaan wij zorgvuldig om met deze informatie. Wij houden ons aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). In deze privacy verklaring zetten wij uiteen hoe wij tijdens dit proces omgaan met jouw gegevens.

Opslag van jouw gegevens

Wij slaan de persoonsgegevens die we van jou ontvangen op. Daarnaast gebruiken wij ook gegevens die wij mogelijk uit een andere bron hebben verkregen. Denk daarbij aan:

  • openbare internetbronnen, zoals zoekmachines;
  • niet privé gedeeltes van social media, zoals LinkedIn;
  • een recruitment- of uitzendbureau.

De (persoons)gegevens die je aan ons verstrekt

  • Voor- en achternaam;
  • E-mailadres;
  • Curriculum vitae (let op: bevat o.a. adresgegevens, informatie over opleidingen, werkervaring en stages).

Gebruik van jouw gegevens

Wij gebruiken jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Werving en selectie van geschikte en bekwame werknemers;
  • Pre-employment screening;
  • Verbetering van processen en HR beleid, zoals ons diversiteitsbeleid, doormiddel van analyses.

Verdere toelichting

We anonimiseren de persoonsgegevens die we gebruiken voor analyses. In onze analyses ben je daardoor onherkenbaar.

In sommige gevallen werken wij samen met externe dienstverleners, zoals leveranciers van assessments. Bijvoorbeeld voor het uitvoeren van een persoonlijkheidstest. Zij mogen jouw gegevens alleen gebruiken voor de uitvoering van die diensten waartoe wij ze opdracht hebben gegeven. Zij mogen jou niet voor andere doelen benaderen of jouw gegevens doorgeven aan andere partijen.

Tot slot, het kan zijn dat we door overheidsinstanties of andere partijen wettelijk worden verplicht om jouw gegevens te delen. Wij delen dan alleen de strikt noodzakelijke gegevens.

Beveiliging en bewaartermijn van jouw gegevens

Wij beschermen jouw persoonsgegevens tegen misbruik en toegang door ongeautoriseerde personen via de technieken die daarvoor beschikbaar zijn op dit moment. Wij bewaren je persoonsgegevens zo lang als nodig voor het bereiken van het doel waarvoor ze gekregen zijn. In beginsel bewaren wij de persoonsgegevens van afgewezen kandidaten vier weken vanaf het moment van afwijzing. In het belang van het verbeteren van onze diensten kunnen wij je gegevens langer bewaren, maar in dat geval zullen wij de gegevens altijd anonimiseren. Word je als werknemer aangenomen, dan zullen wij jouw persoonsgegevens net zo lang bewaren als die van de andere werknemers. Voor de meeste gegevens van werknemers hanteren wij een bewaartermijn van 7 jaar vanaf het einde van jouw dienstverband.

Jouw gegevens inzien, verbeteren, bijwerken en verwijderen

Je mag altijd jouw persoonsgegevens inzien en/of verbeteren of bijwerken. Daarnaast kun je ons vragen jouw gegevens te wissen en niet meer te gebruiken. In een aantal gevallen kun je aangeven dat je wilt dat we je gegevens beperkt gebruiken.
Wil je een van bovenstaande acties uitvoeren? Neem dan telefonisch contact met ons op. Wij reageren zo snel mogelijk, maar in elk geval binnen 4 weken, op jouw verzoek. Als je je gegevens wilt laten verwijderen, controleren wij eerst of dit wettelijk (al) is toegestaan. Wanneer we volgens de wet jouw gegevens (nog) niet mogen verwijderen, zullen we je dit laten weten en aangeven op welk eerstvolgende moment we jouw gegevens wel kunnen verwijderen.

Klacht

Als je het niet eens bent met de manier waarop wij omgaan met jouw gegevens, kun je via recruitment@ncoi.nl een klacht indienen.
Je kunt ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Gebruik en werking van cookies

Wij maken op onze website gebruik van cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die automatisch op jouw computer komen te staan wanneer je internet gebruikt. Een cookie legt bijvoorbeeld vast welke webpagina's je bekijkt en welke opties je gebruikt. Wij gebruiken deze gegevens onder andere om onze website gebruiksvriendelijker te maken.
Naast cookies die ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld gegevens maar één keer hoeft in te vullen, maken we gebruik van functionele, analytische en advertentiecookies.

Cookie-instellingen aanpassen

Je kunt je browser zo instellen dat je een waarschuwing krijgt als de website cookies gebruikt en deze op jouw computer wil plaatsen. Ook kun je cookies volledig blokkeren. Hoe je dit doet, staat in deze uitleg door de Consumentenbond. Als je cookies blokkeert, kan het wel zijn dat de website niet optimaal werkt. Let er bij het uitschakelen van advertising cookies wel op, dat deze opt-out (uitschakeling) in een cookie wordt opgeslagen op je computer. Zodra je via je browser alle opgeslagen cookies verwijdert, kunnen wij niet controleren of je je hebt afgemeld. Bekijk of wijzig hier jouw cookie-instellingen.

Werking functionele cookies

We gebruiken functionele cookies voor een goede werking van de website. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat we snel de juiste informatie tonen wanneer je op onze website bent. Functionele cookies komen altijd op je computer te staan. Je krijgt hiervoor geen melding om toestemming te geven.

Functionele cookies die wij gebruiken

Cookiemelding-cookie: Het Cookiemelding-cookie onthoudt of jouw computer advertising cookies wel of niet accepteert, zodat we hierop onze advertenties kunnen aanpassen en deze melding niet meerdere keren verschijnt.

Werking analytische cookies

Analytische cookies gebruiken we om te analyseren hoe bezoekers onze website gebruiken, bijvoorbeeld hoe vaak onze website wordt bezocht, op welke pagina zij aankomen op onze website en op welke pagina’s het meest wordt geklikt. Deze informatie gebruiken we om de website te verbeteren. Ook analytische cookies komen altijd op jouw computer te staan. Je krijgt hiervoor geen melding om toestemming te geven.

Analytische cookies die wij gebruiken

Act-On-cookie: Het Act-On-cookie houdt bij welke pagina’s jij bezoekt. Hierdoor kunnen we relevante informatie delen via bijvoorbeeld e-mail als je deze gegevens hebt achtergelaten voor het downloaden of de aanschaf van een product op onze website. Lees in het Act-On Privacy Statement hoe we ervoor zorgen dat deze gegevens privé blijven.
Google AdWords-cookie: Het Google AdWords-cookie meet via welke advertentie jij binnenkomt op onze website. Lees in het Google Privacy Statement hoe we ervoor zorgen dat deze gegevens privé blijven.

Werking advertentiecookies

Voor advertentiecookies krijg je een melding. Hierin kun je toestemming geven om deze cookies te plaatsen. Na jouw toestemming geven wij derde partijen de mogelijkheid om advertentiecookies op onze website te plaatsen. Ook plaatsen wij advertentiecookies op websites van derden. De informatie uit deze advertentiecookies kunnen wij met elkaar combineren. Dit doen we zodat we jou, aan de hand van wat je online doet, advertenties kunnen tonen waar jij iets aan kunt hebben. We doen dit op onze eigen site en op sites van andere partijen.

Advertentiecookies die wij gebruiken

Google Analytics-cookie: Het Google Analytics-cookie houdt bij hoe je de website gebruikt. Deze informatie gebruiken we voor rapporten over internetgebruik. Na acceptatie van advertentiecookies worden Google Analytics-doelgroepen ook gedeeld met Google AdWords om advertenties waar jij iets aan kunt hebben te tonen op partnersites van Google. Lees in het Google Privacy Statement hoe we ervoor zorgen dat deze gegevens privé blijven.

Functionaris gegevensbescherming

NCOI Groep heeft een functionaris voor de gegevensbescherming. De functionaris houdt binnen de organisatie van NCOI Groep toezicht op de toepassing en de naleving van de privacy regelgeving.

Wijzigingen Privacy- en cookieverklaring

Wij kunnen deze Privacy- en cookieverklaring wijzigen. Als je graag wilt weten hoe we jouw gegevens beschermen en gebruiken en welke cookies we gebruiken voor welke doelen, raden we je aan deze Privacy- en cookieverklaring regelmatig te lezen. We hebben deze Privacy- en cookieverklaring voor het laatst gewijzigd op 24 mei 2018.

* Met ‘wij’ bedoelen wij NCOI Groep. Hiertoe behoren in NCOI Holding B.V., BVO Opleidingen B.V., Bestuursacademie Nederland Opleidingen B.V., Bestuursacademie Nederland Trainingen B.V., Boertien Vergouwen Overduin B.V., Opleiding.nl B.V., EVC Centrum Nederland B.V., Educatieve Uitgeverij Nederland (EUN) B.V., Hogeschool Luzac B.V., Instituut Blankestijn Utrecht B.V., ISBW Opleidingen B.V., Hogeschool ISBW B.V., ISBW Trainingen, B.V., ISES Computrain Opleidingen B.V., ISES Computrain Trainingen B.V., Lectric Opleidingen B.V., Lectric Trainingen B.V., Luzac Opleidingen B.V., Luzac College VO B.V., Luzac Lyceum B.V., Luzac Onderwijs B.V., MVP Trainingen B.V., Markus Verbeek Praehep B.V., NCOI Online Academy B.V., NCOI Opleidingen B.V., NCOI Techniek Opleidingen B.V., NCOI Techniek Trainingen B.V., NCOI Trainingen B.V., NEDFAC B.V., NIBE-SVV Opleidingen B.V., NIBE-SVV Trainingen B.V., NTI B.V., NTI Zakelijk B.V., Stichting NTI Hogeschool, Pro Education B.V., Pro Education Trainingen B.V., Scheidegger Opleidingen B.V., Scheidegger Trainingen B.V., Schoevers Groep B.V., Schoevers Opleidingen B.V., Hogeschool Schoevers B.V., Schoevers Professionals B.V., Schoevers Flex Services B.V., Schoevers Management Support Professionals B.V., Schoevers Trainingen B.V., ROVC Technische Opleidingen B.V., ROVC Certificeringen B.V., NEN3140 Opleidingen B.V.