• “Je werkt voor een bedrijf waarin zeker ruimte is voor leuke dingen. Maar uiteindelijk moeten wij gezamenlijk wel productief en effectief zijn.”

Frank van Westerlaak

Consultant Corporate Development

In zijn werk probeert Frank vaak de verbintenis te zoeken tussen teamsport en werk. Dat is onlosmakelijk verbonden met het feit dat hij naast zijn werk als Consultant Coporate Development op hoog niveau volleybalt. “Wat ik daar heel sterk in merk is dat ik het heel belangrijk vind dat ik een bijdrage lever aan het collectief.

Ik wil als team goed presteren en wil daarom goed in mijn vel zitten. Ik heb moeten leren om niet de gaten dicht te blijven lopen. Als ik zag dat andere mensen het druk hadden, dacht ik ‘oke prima, ik doe het wel’. Dit voelt hulpvaardig, maar mijn team heeft er meer aan dat ik als manager er voor zorg dat de werkdruk niet te hoog oploopt.” 

De lat hoog leggen

“Ik leg de lat zo hoog mogelijk, zolang ik energie en plezier uit mijn werk blijf halen.. Dit haal ik uit een gezonde werkdruk en uitdaging. Hoe meer ik word uitgedaagd , hoe hoger ik de lat leg. Ik word daar echt door getriggerd.”

Ambitieus en menselijk

“Het team dat we gezamenlijk gebouwd hebben bij Business Control was een bijzonder hecht team waarin we met z'n allen gingen eten en borrelen. Ik ben er heel trots op dat we dat gezamenlijk gecreëerd hebben. Ik merk dat het goed werkt als je een team van professionals hebt. Je kan elkaar feedback geven. In het werk is het menselijke heel belangrijk. Met name het sparren en het delen van kennis. Het werk moet wel effectief zijn. Je werkt voor een bedrijf waarin zeker ruimte is voor leuke dingen. Maar uiteindelijk moeten wij gezamenlijk wel productief en effectief zijn om het optimale resultaat te realiseren. Dat is waar ambitie en het menselijke samenkomen.”
Publicatie datum: 7 mei 2018