• "Mijn doel is om ooit een hbo-diploma te halen. Die kans krijg ik gelukkig, hier bij NCOI."

Désirée van Oostveen

Studieadviseur

Sinds ze eind 2017 bij NCOI ging werken, begeleidt Désirée in haar rol als studieadviseur meer dan 400 studenten bij hun HBO opleidingen in de zorg. “Wij lossen problemen op waar studenten in hun opleiding tegen aan lopen. Dan moet je goed kunnen luisteren, direct reageren en ook echt geïnteresseerd zijn in de studenten en hun opleidingen. Er zijn veel verschillende studenten met verschillende wensen en behoeftes. Mijn collega’s en ik doen ons uiterste best om ons aan te passen aan deze behoeftes. Dat maakt het werk dat ik mag doen erg leuk. Mensen helpen past in mijn straatje.”

De lat hoog leggen

“Ik stel voor mezelf op werkgebied best wel strenge eisen. Ik probeer vaak vanuit de student te denken.Ik moet namens de student vaak een vraag stellen aan een andere afdeling en dan wil ik een volledig antwoord terug kunnen geven. Ik probeer altijd wat verder vooruit te denken. Persoonlijk leg ik de lat ook hoog voor mezelf. Ik heb een mbo-diploma en mijn doel is om een hbo-diploma te halen. Die kans krijg ik gelukkig, hier bij NCOI. Voordat ik met pensioen ga heb ik dat hbo-diploma, koste wat het kost.”

Bijdragen aan de maatschappij

“Ik vind het heel belangrijk voor mijn medemens om iets te kunnen betekenen. Ik ben bloeddonor, ben geregistreerd als orgaandonor, heb mijn haar al drie keer af laten knippen voor Stichting Haarwens. Ik heb ook nog hardgelopen voor Unicef. Ik probeer andere mensen te helpen waar ik kan. Hulpvaardig staat bij mij hoog. Ik vind het dankbaar. Dat komt ook terug in mijn functie.”
Publicatie datum: 7 mei 2018