•  

  Freelance Docent Omgevingswet

  Wil jij je specialistische kennis inzetten om als trainer overheidsprofessionals te helpen bij het voorbereiden en uitvoeren van de Omgevingswet?

Terug
Freelance Docent Omgevingswet Opdracht informatie
Freelance
HBO
Overheid
Dit zijn je werkzaamheden

Het lijkt er steeds meer op dat de Omgevingswet per 1 juli 2023 daadwerkelijk een feit is. Dat betekent dat organisaties vaak al de algemene basiskennis over deze wet bij aan medewerkers hebben bijgebracht, maar dat nu de meer verdiepende vragen ontstaan. Wat betekent die wet dan in mijn praktijk als handhaver? Hoe pas ik mijn informatiebeleid hier op aan? Hoe begeleid ik de transfer van programmateam naar de lijn?

Jij krijgt als trainer energie van het voor een groep staan en van het begeleiden van cursisten bij deze zoektocht. Jouw enthousiasme voor het vakgebied prikkelt onze cursisten tot interactie. Met vragen kunnen cursisten bij jou terecht. Jij bent immers dè ervaringsdeskundige met praktijkkennis.

Wat jij nog meer doet:

 • Je begeleidt cursisten bij het behalen van hun leerdoelen
 • Je biedt structuur en geeft leiding tijdens bijeenkomsten
 • Je motiveert cursisten tot actieve deelname.

Zo zorg je ervoor dat andere overheidsprofessionals goed voorbereid zijn op het uitvoeren van de Omgevingswet

Jouw profiel

De Omgevingswet beslaat een breed werkterrein. Wij verwachten niet dat je diepgaande kennis hebt van alle aspecten van de fysieke leefomgeving. We zijn voor onze verdiepende trainingen juist op zoek naar specialistische kennis op onderdelen. En of dat nu is van een bepaalde doelgroep, van het DSO, van participatie of van de paradigmashift? Dat maakt niet uit, alle specialisaties zijn welkom! Wij krijgen immers opleidingsvragen binnen met een variëteit aan specialisaties en kunnen jouw vakkennis goed gebruiken.

Jij hebt feeling met het overdragen van kennis en ervaring en krijgt hier zelf ook energie van. Je gaat graag de interactie met cursisten aan door te werken met diverse werkvormen en casuïstiek als aanvulling op het al beschikbare ontwikkelde lesmateriaal.

Je beschikt over een relevante afgeronde bachelor of master.

Ons aanbod
 • Een passend honorarium
 • Freelance-opdrachten
 • Mogelijkheid voor meerdere Freelance rollen
 • Flexibiliteit
Reageer op deze Freelance vacature
Over het label

De opleider voor het openbaar bestuur

Bestuursacademie Nederland is al meer dan 50 jaar dé opleider voor het openbaar bestuur. Wij zorgen ervoor dat overheidsprofessionals kunnen blijven inspelen op de veranderende vraag vanuit de samenleving. Nu én in de toekomst. Via een compleet pakket aan opleidingen en praktijkgerichte trainingen leiden wij jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid op. Zo helpen wij u het verschil te maken.

Heb je nog vragen? Ik help je graag.
Adrie Verdam - van Beek
De organisatie

Werkend Nederland sterk maken en sterk houden. Dat is waar NCOI Groep voor staat. Nogal ambitieus, horen we je denken. Klopt. Ambitie is een belangrijk woord in onze organisatie. Het typeert ons. We waren al ambitieus toen we in 1996 begonnen. Ons doel was toen om hét opleidingsinstituut van Nederland te worden. De grootste, omdat we echt een verschil wilden maken. De beste, omdat onze doelgroep terecht veeleisend is. De sterkste, omdat we de bepalende rol in onze samenleving vol verantwoordelijkheid wilden dragen.

Dat doel is inmiddels gerealiseerd. We zijn de opleider van werkend Nederland. We maken jaarlijks tienduizenden werkenden sterker. Maken ze waardevoller voor de organisaties waarvoor zij werken. We vergroten hun kennis, vaardigheden en competenties. Dus ja, we zijn ambitieus. En we blijven dat. Herken je de wil om te winnen in jezelf? Dan nodigen we je graag uit om met ons mee te bouwen. Om samen te werken aan een blijvend sterker Nederland.

NCOI Groep is een dynamische organisatie waar vaste medewerkers samen met freelance professionals werken aan een optimaal leereffect voor onze studenten. Als professional word je ingezet in de rol en binnen een vakgebied waar jouw kracht en competenties liggen. Hierdoor doe jij waar je goed in bent en dit levert voor onze studenten het beste onderwijs op.

Reageren aan NCOI Groep

Hoe gaat dat?

 • Reageer via het reactieformulier Leuk dat je met ons wilt samenwerken.
 •  
 • Uitnodiging selectieprocedure We selecteren geschikte kandidaten voor een vervolgprocedure
 •  
 • Samenwerking Je behoort tot de beste kandidaten, we gaan graag de samenwerking aan
 •  
 • Praktische zaken Je volgt een training over inzet en werkwijze
 •  
 • Freelance aan de slag We sturen je een opdracht voorstel