Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen
Werken bij een groep met een missie

Ruben van der Zee, Trainer MS Office en Prezi

Ruben van der Zee werkt sinds 2007 voor Computrain en Twice, en sinds de overname van beide labels voor NCOI Groep. Hij verzorgt de MS Office- en Prezi-trainingen.

“Ik kan het echt missen als ik een tijdje geen training heb gegeven.”

Naast zijn werk als trainer voor NCOI Groep, heeft Ruben een eigen audio- en videoproductiebedrijf en produceert hij muziek. Hij vertelt: “In het begin wilde ik de trainingen gebruiken als opstap naar volledig werken met audio en video, maar een paar jaar geleden heb ik de knoop doorgehakt en ik wil het blijven combineren, omdat het geven van trainingen gewoon heel leuk is. Ik kan het echt missen als ik een tijdje geen training heb gegeven.” Ruben vindt het belangrijk dat hij zich volledig kan focussen op de cursisten en dat alles om de training heen goed geregeld is. “Bij incompanyprojecten is dat moeilijker voor de mensen van de planning dan bij de openlijntrainingen. Maar bij problemen kan ik altijd snel terecht bij de planning en wordt alles zo snel en goed mogelijk geregeld.” Verder vindt hij het prettig dat hij veel vrijheid krijgt van NCOI bij het geven van de training en dat hij altijd ontspannen kan beginnen, doordat hij alle benodigde informatie van tevoren binnen heeft.

Visitekaartje

Ruben beschouwt zichzelf als docent als het visitekaartje van de organisatie. Hij legt uit: “Met mijn kennis en vaardigheden help ik cursisten hun werk efficiënter te doen en daardoor meer plezier te laten krijgen in hun dagelijkse werkzaamheden. Ik merk door de feedback van de cursisten dat ze mijn meerwaarde erg waarderen. Dit geeft mij een goed gevoel. Er is niets zo mooi als je cursisten vol goede ideeën, energie en inspiratie weer te zien vertrekken. Dat is voor mij de mooiste beloning voor een dag volledige inzet en ik ben trots dat me dat altijd weer lukt, hoe lastig de groep ook is. Beste voorbeeld zijn de cursisten van de training Wegwijs op de Computer. Mijn training begon eens met de opmerking: “Zo, jij bent de meester die wel even zal zeggen dat ik met een computer moet werken” tot aan het einde van de training: “Nooit geweten dat je zo veel leuke en handige dingen met een computer kunt doen. Ben echt enthousiast geworden, vooral omdat jij zo enthousiast bent en alles met veel geduld uitlegt.” Dat is toch goud waard! Voor deze mensen gaat echt een wereld open en ik vind het geweldig dat ik daaraan heb mogen meehelpen.”

Maximale aandacht

Net als NCOI heeft ook Ruben de wil om te winnen. Hij ziet het als zijn taak om zich volledig in te zetten voor de cursisten. Ruben: “Ik stimuleer ze om zelf het maximale uit de training te halen. Want ik ben alleen degene die de kennis heeft en het kan overdragen. De cursisten zullen het toch echt zelf moeten opnemen en ermee aan de slag gaan. Maar ik steek wel al mijn energie erin om ze die mogelijkheid te geven. Ik geef nooit een training op maar halve kracht. Elke training en elke cursist verdient mijn maximale aandacht. Daarom vind ik de combinatie met mijn eigen bedrijf zo prettig. Het is voor mij te zwaar om me zo in te zetten 5 dagen in de week. Dat zou ten koste gaan van m’n energie en aandacht. Zo stap ik elke training weer fris in.”