Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen
Werken bij een groep met een missie

Michael Tijssen, Manager Online

Sinds mei 2014 werkt Michael Tijssen als manager Online voor NCOI Groep. In deze functie geeft hij leiding aan het online team met daarin meer dan tien professionals die met elkaar werken aan de online marketing en de websites van alle merken van de NCOI Groep.

De keuze om voor NCOI te gaan werken, was geen moeilijke. Michael vertelt daarover: “Tijdens mijn sollicitatieprocedure viel me meteen op hoe ontzettend ambitieus de organisatie is. In 1996 opgericht en in die jaren zo snel gegroeid en succesvol geworden, NCOI is echt een winnaarsclub!“ Tijdens de gesprekken kwam dit ook meteen duidelijk naar voren. “Ik proefde de dynamiek, de energie hing als het ware in de lucht. Als ik de overstap naar de opleidingswereld maakte, dan wilde ik ook alleen maar bij de beste en grootste opleider van werkend Nederland werken.”

Vakvolwassen team

Eenmaal aan het werk, wordt dit beeld alleen maar bevestigd. “Binnen NCOI hangt een echte no-nonsensesfeer. We zijn pragmatisch en weten van aanpakken. Er wordt hard gewerkt, maar op z’n tijd is er ook ruimte voor lol. Het team waarmee ik werk is hecht en bestaat uit jonge, maar vakvolwassen collega’s die er plezier in hebben om met elkaar de beste resultaten neer te zetten. We werken op een collegiale manier samen en ieder heeft de overtuiging dat we met elkaar meer kunnen bereiken dan alleen. Als leidinggevende vind ik het op mijn beurt weer fijn dat ik de ruimte krijg om te ondernemen. Ik haal hiermee het beste uit mezelf en uit mijn team.”

Stilstaan is geen optie

Het online team van Michael handelt op een vakgebied dat continu in ontwikkeling is. Michael zegt daarover: “De online ontwikkelingen volgen elkaar in een razend tempo op. Nieuwe online toepassingen bieden consumenten steeds betere mogelijkheden om online hun weg te vinden. Het is onze ambitie als team en bedrijf om nu en in de toekomst onze klanten hierin de beste service te bieden.”

Daarnaast worden wij zelf ook gestimuleerd om het beste uit onszelf te halen. De organisatie stimuleert ons om ons te blijven ontwikkelen door het volgen van opleidingen of trainingen. Hierdoor verbeteren wij niet alleen onze kennis en kunde, maar leren wij ook inhoudelijk ons eigen product nog beter kennen, en belangrijker nog, werken wij samen met onze klanten. Dichter bij de doelgroep kunnen we niet zitten en die kennis nemen we weer mee in het dagelijkse werk om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.”