Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen
Werken bij een groep met een missie

Meriam Smit, Manager Operations

Eind 2007 startte Meriam bij NCOI als manager Docentenmanagement. Na 2,5 jaar kwam hier ook het examenbureau bij. Sinds juli 2011 is Meriam manager Operations en is zij verantwoordelijk voor het algehele logistieke proces waar studenten van NCOI Groep mee te maken krijgen. Van het ontwikkelen van het studiemateriaal en de planning tot het moment dat de student zijn diploma in ontvangst mag nemen.

Hobbels oppakken in plaats van eromheen lopen

Meriam vertelt dat de uitdagingen die zij tegenkomt ervoor zorgen dat elke dag spannend is en dat zij daardoor veel plezier heeft in haar werk: “Als ik naar kantoor fiets, bedenk ik vaak wat ik wil doen, maar als ik dan weer naar huis fiets, besef ik dat ik heel andere dingen heb gedaan. Mede door de overnames zijn we als opleider voor werkend Nederland erg gegroeid en dit heeft indirect invloed op mijn takenpakket. Zo is het belangrijk dat de integratie van de andere bedrijven goed gebeurt en dat alle processen goed blijven verlopen voor onze studenten. Mijn werkzaamheden variëren hierdoor continu, omdat ik alle processen steeds kritisch bekijk en aanpas waar nodig. Hierdoor word ik constant uitgedaagd en ik vind het leuk om de hobbels die ik tegenkom op te pakken in plaats van eromheen te lopen. Ik heb een bepaald fanatisme en ambitie. Mijn collega’s en ik willen altijd weten wat de klant wil en we zijn dit constant aan het evalueren, zodat we onze processen kunnen verbeteren. Dat is de werkhouding die wij hebben: kritisch zijn, kijken waar het beter kan, zodat er nog efficiëntere processen kunnen komen. We nemen alle klachten serieus, zodat we niet alleen kijken naar het grootste gedeelte van de studenten, maar ook naar de individuele knelpunten.”

Het zichtbaar maken van je ambitie zorgt voor veel mogelijkheden

“NCOI Groep is een bedrijf waar veel kansen liggen. Kansen op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling. Je krijgt als werknemer je eigen verantwoordelijkheid en er wordt een bepaalde manier van zelfstandigheid verwacht. Daar groei je enorm door. De organisatie heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld op het gebied van groei en professionalisering en dat vraagt om een andere manier van werken. Inmiddels hebben wij een summer- en winterschool waar je als werknemer korte trainingen kunt volgen, een management development-programma en kortgeleden hebben we ons traineeship geïntroduceerd. NCOI investeert in zijn medewerkers en als je ambitieus bent en die ambitie zichtbaar maakt, dan zijn er veel mogelijkheden binnen NCOI.”

Het volgen van een training of opleiding voelt als een cadeautje

Volgens Meriam is het niet alleen de dynamiek van de organisatie die ervoor zorgt dat je als persoon een grote ontwikkeling doormaakt. Werknemers krijgen ook de kans om hun kennis uit te breiden. “Bij NCOI heb je de mogelijkheid om te kiezen uit ‘de snoepwinkel’ en als je een opleiding of training mag volgen, dan voelt dat als een cadeautje. Want je werk wordt daardoor nog leuker, omdat je meer kennis en ervaring opdoet en deze kunt toepassen. Je ondergaat tevens hetzelfde proces als onze klanten en die ervaring neem je weer mee terug naar je werk. Ik heb al een aantal opleidingen en trainingen gevolgd die een waardevolle toevoeging zijn op mijn werk, maar in de toekomst wil ik graag nog een MBA-programma volgen.”