Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen
Werken bij een groep met een missie

Marith van der Borg, Coördinator Examenbureau

Marith van der Borg werkt sinds 1 november 2014 bij NCOI Groep als coördinator team Master bij het Examenbureau en is in deze functie verantwoordelijk voor alle examens van de Masteropleidingen.

“Het enthousiasme en er samen voor willen gaan voel ik elke dag.”

Marith had vanaf het begin een goed gevoel bij NCOI. Ze vertelt: “De recruiter en managers waarmee ik mijn sollicitatiegesprekken had, vond ik ontzettend enthousiast en dat werkte aanstekelijk. Ik ging met een blij gevoel naar huis. Het gevoel dat ik tijdens die gesprekken had is niet veranderd. Het enthousiasme en er samen voor willen gaan voel ik elke dag. Daarnaast organiseerde NCOI een goed inwerktraject in de eerste maand. Tijdens de zogenaamde ‘expeditie’ waren er diverse trainingen waarbij ik veel informatie kreeg over NCOI als organisatie, maar ook waar het bedrijf voor staat en hoe het is ingericht. Dit zorgde ervoor dat ik de organisatie snel leerde kennen en die kennis kon gebruiken in mijn werk. Ook onderdeel hiervan was dat ik een gesprek mocht inplannen met een manager of directielid, dit heb ik als heel prettig ervaren. Hoeveel werk er ook verzet moet worden, er wordt tijd vrij gemaakt en er is oprechte interesse. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik me direct thuis voelde, het was een warm welkom.”

Verder kijken dan de gebaande paden

Volgens Marith is het geheim achter het succes van NCOI dat NCOI constant de ambitie heeft om de beste te zijn. Ze legt uit: “Verder kijken dan de gebaande paden in onderwijsland en bereid zijn te vernieuwen. We zijn niet bang voor veranderingen maar willen daar juist ons voordeel mee doen en kunnen ons daardoor onderscheiden en maatwerk leveren. Een belangrijk onderdeel hiervan zijn de medewerkers. Uiteindelijk is in zo’n grote organisatie de samenwerking heel belangrijk om het doel dat we voor ogen hebben te bereiken. Er wordt constant ingespeeld op de actualiteit. De beste willen zijn en blijven.”

Aanpassingsvermogen

Marith heeft in haar dagelijks werk contact met zowel professionals, als studenten en collega’s. Dit maakt dat ze vaak moet schakelen op verschillende vlakken. Marith: “Ik vind het een uitdaging om te zorgen dat, hoewel de organisatie groot is, we studenten de juiste service kunnen verlenen zonder dat zij zich een nummer voelen. Doordat de organisatie groeit, komen we dagelijks voor nieuwe uitdagingen te staan. Er moeten constant beslissingen worden genomen of plannen worden bijgesteld. Dit vraagt om aanpassingsvermogen. Niets is leuker dan om de tafel te zitten en te bepalen hoe we veranderingen vorm kunnen geven. Uiteindelijk zijn collega’s ook heel belangrijk, zij dragen zeker bij aan mijn werkplezier.” Marith vindt het leuk om dagelijks bezig te zijn met een product dat iets betekent voor anderen: “Werkend Nederland sterk maken en houden vind ik een mooi doel om voor ogen te houden. Hard werken zodat de studenten uiteindelijk kunnen groeien en stappen kunnen maken in hun carrière. Het is mooi om te zien dat ik een student echt verder kan helpen en dit vaak positieve gevolgen voor hem heeft.”