Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen
Werken bij een groep met een missie

Leo Demont, Directeur Ises Computrain

Op 1 januari 2014 is Leo, na bijna 30 jaar bij Capgemini te hebben gewerkt, enthousiast en met veel energie bij NCOI begonnen aan de opdracht om Computrain (vanaf 1 mei Ises Computrain) te ontwikkelen tot hét IT opleidingsinstituut van Nederland.

“Klanten en medewerkers merken dat ik mijn werk met passie uitvoer”

Leo werkt al meer dan dertig jaar in de IT en opleidingen-business in commerciële en managementfuncties. “Met dertig jaar ervaring bij Capgemini, in Nederland en internationaal dé speler op IT-gebied, mag ik wel zeggen dat ik goed weet wat er speelt in de IT-wereld”, meent Leo. “Wat er op de agenda’s van de ondernemingen staat en hoe medewerkers duurzaam opgeleid kunnen worden. Het vakgebied IT en het ontwikkelen van mensen fascineert me. Dat maakt dat ik mijn werk met passie uitvoer en dat merken klanten en medewerkers dagelijks.”

Groep in ontwikkeling

Belangrijk in de samenwerking met een werkgever vindt Leo vooral vertrouwen in de medewerker en zijn competenties. Ook het krijgen van heldere doelen in termen van resultaat en kwaliteit met daarbij de juiste verantwoordelijkheden en bevoegdheden is volgens hem van groot belang. “Wat ik daarvan terugzie bij NCOI is dubbel”, zegt hij. “Gezien mijn functie en opdracht heb ik alle ruimte om te werken aan een hoger plan en voel ik me verantwoordelijk. Volgens mij is er tot nu toe ook vertrouwen in mijn aanpak en drive. Tegelijkertijd zie ik NCOI als een groep in ontwikkeling. Niet alleen in het fysiek uitbreiden, maar ook in het besturen van de onderneming en het managen van de medewerkers. Een puntje van aandacht vind ik dat de organisatie erg taakgericht en uitvoerend is. Dat past bij werknemers. De stap naar medewerkers die ook meedenken, ontwikkelen en vormgevend vermogen hebben, mag wel wat meer aandacht krijgen om een professionelere onderneming te worden. Maar we zijn op weg…”

Winnaarsmentaliteit

De ambities en winnaarsmentaliteit van NCOI liggen Leo wel. “Yep, ik kan slecht tegen mijn verlies”, zegt hij lachend. “Ik heb ambitie, dat zie je in mijn plannen, doelen en waar ik naartoe wil met Computrain. Ik ben niet voor niets overgestapt naar deze rol. Die winnaarsmentaliteit breng ik dagelijks over naar mijn mensen. Door net iets scherper, ‘brutaler’ en proactiever te zijn, kunnen we meer winnen. Goed zaken doen vereist ratio, maar winnen doe je met passie en gevoel. Het moet uit het hart komen, anders wordt het een kunstje en dat kan iedereen. Dan zit je in de wereld van ‘me too’. De uitdaging en het leuke zit altijd buiten je comfortzone.”

Leo ziet genoeg uitdaging in zijn werk bij NCOI. “Ik heb een mooie opdracht, waar ik jaren aan kan werken”, licht hij toe. “Dat geeft voorlopig voldoende uitdaging en werk. Door veel te sparren en te leren van andere businessunits kan het voordeel van de Groep ook beter ingezet worden. We hebben veel te bieden. Er is altijd wel iets voor iemand om zich in te ontwikkelen. NCOI is een topspeler in de opleidingenmarkt.”