Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen
Werken bij een groep met een missie

John Smits, Docent Financieel, Fiscaal, Accountancy en Bedrijfskunde

John werkt al tien jaar met veel enthousiasme voor NCOI Groep. Als freelancer verzorgt hij een aantal financiële en fiscale vakken op HBO-niveau en daarnaast veel vakken van de accountantsopleiding op Post HBO-niveau. Verder doceert hij in een aantal bedrijfskundige vakken, zoals projectmanagement, marketingmanagement en procesmanagement. Al deze vakken past hij ook toe in de dagelijkse praktijk: “Naast het doceren ben ik actief als ondernemende allround businessconsultant. Ik werk vanuit een fiscaal en accountancyperspectief en ben daarmee een ideale bedrijfscoach voor het MKB. Die combinatie van opleidingen verzorgen en mijn kennis toepassen in de dagelijkse praktijk houdt me scherp.” De theorie koppelen aan de praktijk is dan ook zijn grote passie: “Door studenten te begeleiden of te coachen krijg ik nieuwe energie!”

Passie en ambitie

Volgens John maakt NCOI waar wat er beloofd wordt: “Het volgen van een opleiding naast je drukke baan is bij NCOI echt mogelijk. Ik spreek uit ervaring, want ik volg zelf Master of Business Administration (MBA) bij NCOI. Als docent krijg je namelijk periodiek de mogelijkheid voor aanvullende vorming en scholing. Mijn studie kan ik makkelijk aanpassen aan mijn agenda. Dat is een sterk gegeven bij NCOI. Deze flexibiliteit pas ik zelf ook toe tijdens de lessen die ik geef. Mijn lessen zijn daarom nooit hetzelfde, altijd ga ik uit van specifieke wensen uit de groep. Mijn streven is om met behulp van interactie en het inzetten van verschillende werkvormen de horizon van mijn studenten te verbreden. De studenten volgen een opleiding waarbij het ook nodig is in te gaan op de persoonlijke leerdoelen. Zij hebben dus flink wat invloed op de inhoud van de lessen. Dit is maatwerk. In mijn ogen staat NCOI ook voor maatwerk: het vooropstellen van de klantwensen. Dit maatwerk is mijn drijfveer.”

Als docent wil hij ook graag bijdragen aan het succes van NCOI. Door nauwe contacten te onderhouden met verschillende collega’s op het hoofdkantoor werkt hij mee aan het verbeteren van de opleidingen en de onderwijsprocessen. Ook levert John een bijdrage aan klankbordgroepen en neemt hij zitting in de examencommissie. Hij heeft NCOI de afgelopen jaren hard zien groeien, maar merkt hiervan tijdens de bijeenkomsten geen negatieve gevolgen. John vertelt: “De leslocaties zijn modern en de groepen zijn niet groot, waardoor er in de lessen veel ruimte is voor persoonlijk contact met de studenten. Zelfs bij de e-Learningvariant heb ik als trainer veel contact met mijn studenten, waardoor ook de e-Learningmethode van NCOI voor zowel trainer als student heel prettig werken is.”

Samenwerken? Samen werken!

Het woord zegt het volgens John al: samen werken. “Ik kan uit eigen ervaring beamen dat er echt sprake is van samenwerken. Door goed samen te werken met mijn collega-docenten en de medewerkers op het hoofdkantoor kunnen we samen onze studenten beter bedienen en daarmee ook samen de klanttevredenheid vergroten. Op het hoofdkantoor van NCOI staan de deuren dan ook altijd open, dit is in de praktijk echt zo. “