Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen
Werken bij een groep met een missie

Helma Ketelaar, HBO-Docent, -Portfoliobegeleider en -Beoordelaar

Helma begon in 2011 als portfoliobegeleider voor HBO-studenten. Sinds maart 2013 werkt ze ook als HBO-docent op het gebied van marketing en communicatie en onlangs is ze aan de slag gegaan met het beoordelen van portfolio’s en examens. Hiernaast werkt Helma ook voor andere opleidingsinstituten en EVC Centrum Nederland, coacht en traint ze en voert ze regelmatig interim opdrachten uit.

“Ik zie mezelf als een ontwikkelkatalysator”

Helma vindt het in de samenwerking met een opdrachtgever belangrijk dat ze vanuit dezelfde drive werken aan een mooi product. “Ik heb bij mijn werk voor NCOI steeds het gevoel dat we het samen doen”, licht ze toe. “In het verleden heb ik als leidinggevende gezien wat NCOI mijn medewerkers bood. Ik zag hen groeien en zich verder ontwikkelen. Vandaar dat ik vanuit mijn eigen bedrijf ook de samenwerking met NCOI heb gezocht. Zelf ben ik ook van ‘een leven lang leren’.” Helma heeft ervaren dat ze tijdens het sollicitatietraject goed is voorgelicht door NCOI en dat ze een juist beeld heeft gekregen van haar werk voor de organisatie. “Als ik vragen heb, kan ik mijn contactpersonen goed bereiken en krijg ik duidelijkheid waar nodig”, vertelt ze. “Het is prettig samenwerken.”

Inspireren en motiveren

Als freelancer draagt Helma ook bij aan het succes en de groei van de organisatie. “Mijn rol hierin is om vanuit passie voor professionele ontwikkeling en mijn brede actuele kennis en werkervaring de student te onderwijzen, verrassen, inspireren en motiveren. Ik zie mezelf als een ontwikkelkatalysator. Als ik iets doe, doe ik het graag goed en vanuit passie en interesse.” Zelf is ze ook bij NCOI aan het studeren. Ze volgt de Master of Marketingmanagement, specialisatie Online marketing en e-business. “Ik vind het belangrijk om als zzp’er te zorgen dat mijn werkervaring en mijn opleiding passen bij de werkzaamheden die ik uitvoer”, zegt ze hierover. “Het is fijn om 25 jaar na het afronden van mijn doctoraal Economische en Sociale Geschiedenis, naast de andere scholing die ik genoten en afgerond heb, opnieuw de tijd te nemen om me echt te verdiepen en praktijkgerichte kennis te verwerven.”

Constructieve samenwerking

Haar toekomst ziet Helma zeker ook verweven met NCOI. “Ik reken de komende jaren op een constructieve samenwerking tussen mijn bedrijf en NCOI. Naar mijn mening hebben we elkaar nog veel te bieden”, aldus Helma. “Ik zal NCOI als opdrachtgever ook altijd aanbevelen omdat NCOI je vanuit ambitie en een klantgerichte houding kennis en ervaring verstrekt via zijn aanbod van goed georganiseerde, didactisch en inhoudelijk actuele en geaccrediteerde opleidingen, die aansluiten bij de dagelijkse werkpraktijk. Zo werk je met inspiratie en resultaatgerichtheid aan je eigen verdere ontwikkeling en waarde op de arbeidsmarkt.”