Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen
Werken bij een groep met een missie

Eric Bakker Lector NCOI Onderzoeksinstituut

Eric Bakker is sinds 2013 lector bij het NCOI Onderzoeksinstituut en is als ontwikkelaar betrokken bij de module Wetenschap voor de Master Fysiotherapie.

Leuk en uitdagend werk

Naast zijn werkzaamheden voor NCOI is Eric verbonden aan de opleiding tot klinisch epidemioloog in het AMC. Eric vertelt: “Ik geef en ontwikkel onderwijs, begeleid onderzoek en promovendi. Daarnaast werk ik als fysiotherapeut in een expertisecentrum waarnaar met name patiënten verwezen worden die elders niet succesvol behandeld konden worden. Alle werkzaamheden bij elkaar leiden tot werkweken van 60 uur en meer, maar dat is niet erg, want ik heb bijzonder leuk en uitdagend werk!”

NCOI doet echt iets met mijn voorstellen en ideeën

Met name de diversiteit van de taken spreekt Eric erg aan in het werken voor NCOI. Eric: “Ik ben onder andere betrokken bij (de voorbereiding van) NVAO-accreditaties, werkveldcommissies en de ontwikkeling van het curriculum van de opleidingen in de gezondheidszorg. En wat ik ook fijn vind aan werken voor NCOI is dat NCOI echt iets doet met mijn voorstellen en ideeën. Dat vind ik erg belangrijk.” Eric heeft NCOI zien groeien van opleider die oorspronkelijk bedrijfskundige/administratieve opleidingen aanbood tot opleider die zich goed weet aan te passen aan de afwijkende eisen van bijvoorbeeld opleidingen voor de gezondheidszorg: “Geweldig om te zien hoe dynamisch hiermee wordt omgegaan en hoe adequaat er gereageerd wordt.”

Onderscheidend zijn

Het succes van NCOI kan volgens Eric verklaard worden doordat NCOI inspeelt op een doelgroep die niet goed terechtkan bij reguliere onderwijsinstellingen: Eric: “NCOI verzorgt opleidingen voor werkend Nederland. Mensen die een carrière in de zorg ambiëren, maar al werken (met alle verantwoordelijkheid van dien) kunnen niet bij bestaande (dag)opleidingen terecht. Deze studenten hebben vooraf goed nagedacht over de carrièrestappen die zij willen zetten en zijn erg gemotiveerd. Succes is dan ook bijna vanzelfsprekend als de opleiding voldoet aan de verwachtingen van de student. Eric draagt zijn eigen steentje bij aan het succes van NCOI. Niet alleen door zijn bijdrage aan succesvol verlopen NVAO-visitaties en de verbetering van de curricula, maar ook persoonlijk: “Kwaliteit en meer diepgang dan noodzakelijk bieden is mijn insteek om onderscheidend te zijn.”