Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen
Werken bij een groep met een missie

Christien Reichardt

Interview Christien

“Ik vind het vooral gaaf hoe snel een goed idee hier omgezet kan worden in een concreet programma of product. Als we ergens in geloven, dan gaan we het ontwikkelen. Vandaag nog.”

Waarom heb je gekozen voor een Traineeship bij NCOI Groep?

Tijdens mijn studie heb ik me vanuit verschillende nevenfuncties gericht op het verbeteren van onderwijskwaliteit en vernieuwingen in het onderwijsbeleid. Na mijn afstuderen twijfelde ik tussen een baan in de onderwijssector of een traineeship bij een grote commerciële organisatie. Hier vind ik dit allebei! Die unieke combinatie van NCOI Groep past perfect bij me: werken in het onderwijs, maar wel bij een dynamisch en snelgroeiend bedrijf. Bij NCOI is veel plek voor ambitie en als trainee krijg je veel kansen om het verschil te maken. Bovendien is het aanbod van opleidingen en trainingen die je hier zelf kunt volgen echt enorm. Een life long learning dus!

Op welke afdelingen heb je gewerkt?

Ik ben begonnen bij de afdeling Opleidingsmanagement, verantwoordelijk voor de onderwijsinhoud en examinering van twee bacheloropleidingen. Erg leuk om me volledig te verdiepen in het onderwijsmodel van Hogeschool NCOI en zelfs verantwoordelijkheid te dragen voor twee accreditatietrajecten. Als Opleidingsmanager heb ik de primaire processen en het product van de organisatie van binnen en buiten leren kennen; een goede basis voor mijn verdere loopbaan hier.

En nu?

Op dit moment houd ik me bezig met werving en selectie en het intern opleiden van medewerkers vanuit Recruitment, Learning & Development. Ik vind het vooral gaaf hoe snel een goed idee hier omgezet kan worden in een concreet programma of product. Als we ergens in geloven, dan gaan we het ontwikkelen. Vandaag nog. Zo ben ik momenteel bezig met het opzetten van een tijdschrift en twee interne ontwikkelprogramma’s voor andere high potentials.

Wat was je grootste leermoment van het afgelopen jaar?

Om bewuste keuzes te maken. Ik vind veel uiteenlopende dingen leuk en als trainee moet je denk ik ook een brede interesse hebben. Maar een heleboel projecten tegelijk doen, levert minder op dan een paar initiatieven je volle aandacht geven. Door meer te prioriteren, blijf ik regie houden over al mijn projecten en werkzaamheden. Zo wil ik de organisatie stap voor stap een beetje beter maken.

Wie zou je een Traineeship bij NCOI Groep aanraden?

Solliciteer voor het Management Traineeship als je veel ambitie hebt, energie krijgt van procesmatig en resultaatgericht werken en affiniteit hebt met een leidinggevende rol. Dat laatste vind ik heel belangrijk: als je jezelf meer als specialist ziet binnen een bepaald vakgebied, dan past een vaste functie beter. Tot slot moet de hoge mate van flexibiliteit en de nuchtere werksfeer bij je passen.

Wat zou je nog willen bereiken bij NCOI Groep?

Ik wil vooral bijdragen aan studeerbare en innovatieve onderwijsproducten en ons bereik daarvan nóg groter maken. Ik zie veel mogelijkheden in de ontwikkelingen richting digitaal en blended leren, zowel voor onze studenten als voor onze eigen medewerkers. En helemaal gaaf zou zijn om in de toekomst ook studenten buiten de grenzen van Nederland te bereiken.

Aanmelden Traineeship

Heb jij ook de ambitie na je Masteropleiding binnen een grote, succesvolle organisatie in een leidinggevende functie aan de slag te gaan? Dan kun je als Management Trainee met ons meebouwen aan een blijvend sterker Nederland. Per 1 september 2016 starten wij met een nieuw traineeship.