Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen
Werken bij een groep met een missie

Annique van Haaren, Freelance Docent, Portfoliobegeleider en Ontwikkelaar

Annique van Haaren werkt sinds 2008 als freelance docent, portfoliobegeleider en ontwikkelaar voor NCOI . Zij geeft veel verschillende vakken binnen de opleidingen Social Work, Pedagogiek en Toegepaste Psychologie. Daarnaast verzorgt zij regelmatig lessen en coaching voor incompanytrajecten, waaronder diverse trajecten in de kinderopvang, het maatschappelijk werk en de geestelijke gezondheidszorg.

“De afwisseling in het werk maakt het voor mij interessant.”

Naast haar werkzaamheden voor NCOI heeft Annique een eigen coachingspraktijk, geeft ze les aan andere opleidingsinstituten en werkt ze als stageadviseur. Annique vertelt: “Al deze werkzaamheden betekenen dat ik als freelancer goed mijn agenda moet beheren, zodat er voldoende balans is tussen werk en privé, maar ook tussen de diverse opdrachten die ik aanneem. Juist de afwisseling in het werk maakt het voor mij interessant. Vijf dagen in de week lesgeven is voor mijn geen optie!” Annique is in verschillende rollen werkzaam voor NCOI en die veelzijdigheid maakt dat ze NCOI ook zou aanbevelen aan haar vakgenoten: “Je hebt als freelancer bij NCOI verschillende mogelijkheden om je kwaliteiten in te zetten en jezelf verder te ontplooien.” Ook vindt Annique het prettig dat ze als freelancer zelf kan bepalen welke opdrachten ze aanneemt en welke niet: “Als het even druk is in mijn agenda, geef ik aan dat het nu niet uitkomt, maar wellicht over een paar maanden wel. Dat is altijd mogelijk bij NCOI.”

Kernteam Social Work

Momenteel zit Annique in het kernteam Social Work: “Dat maakt dat ik op verschillende manieren betrokken ben en blijf bij de opleiding en dat is prettig. Ik hoop dus dat ik dat kan blijven doen.” Ze hoopt dat ze in de toekomst ook verschillende andere werkzaamheden kan blijven uitvoeren voor de verschillende sociale opleidingen en incompanytrajecten.

Actualiteit van de lesstof

Annique vindt het belangrijk om haar lessen goed voor te bereiden, scherp te blijven en haar lessen af te stemmen op de doelgroep. De lat ligt dus niet alleen bij NCOI hoog, maar ook bij haar. Ook over e-Connect is ze erg te spreken: “Een geweldig systeem dat zowel voor docenten als studenten zeer bruikbaar en efficiënt is.” Annique heeft NCOI in de jaren dat zij actief is als freelancer voor NCOI flink zien groeien. Het geheim achter dit succes is volgens haar de professionaliteit van NCOI, maar ook van de freelancers. Annique: ”Een van de successen van NCOI vind ik de actualiteit van de lesstof. Als freelancer zorg ik ervoor dat ik op de hoogte blijf van de laatste ontwikkelingen. Omdat ik materiaal ontwikkel, ben ik altijd bezig met de laatste ontwikkelingen die er spelen in de samenleving in het algemeen en het werkveld in het bijzonder. Dat houdt mij als freelancer scherp en draagt bij aan een actueel lesaanbod.”