Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen
Werken bij een groep met een missie

Tom Huibers, Opleidingsadviseur Scheidegger Opleidingen

Tom werkt sinds maart 2014 bij NCOI Groep als opleidingsadviseur voor Scheidegger. In eerste instantie werd hij aangenomen om het zwangerschapsverlof van een collega op te vangen, maar hij werd al snel voor vast toegevoegd aan het adviesteam. Tom is op de afdeling de specialist op het gebied van de Bacheloropleidingen. Zowel telefonisch als via e-mail adviseert hij dagelijks potentiële studenten die vragen hebben over de opleidingen van Scheidegger.

Iedereen telt mee binnen de organisatie

In zijn sollicitatiebrief gaf Tom aan dat hij het belangrijk vond om binnen een organisatie als een individu te worden gezien. Nu hij al een tijdje werkzaam is bij Scheidegger, blijkt dit ook daadwerkelijk zo te zijn. Tom vertelt: “We werken op een gelijk niveau met elkaar. Ik heb veel contact met collega’s, ik kan iedereen om hulp vragen en men toont interesse in elkaar. Het is een laagdrempelige organisatie met een informele sfeer. Ondanks de grootte van de organisatie word ik als een individu gezien en dat vind ik erg prettig.” Zo kan hij altijd met zijn directe collega’s overleggen over bepaalde vraagstukken. “Als je de telefoon ophangt, is er altijd wel een collega die op dat moment niet aan het bellen is, waar je advies aan kunt vragen. Met z’n allen hebben wij de drive om onze klanten op de beste manier te helpen”, vervolgt Tom. Hij vindt het fijn dat het team goed samenwerkt en dat er regelmatig van gedachten wordt gewisseld waardoor kennis onderling wordt gedeeld.

Een goed advies is heel veel waard

De opleidingen van Scheidegger zijn flexibel opgezet, waardoor studenten uit een aantal mogelijkheden kunnen kiezen. Hierdoor zijn de telefoongesprekken die Tom voert erg divers. “Er bellen mensen die informatie willen over de randvoorwaarden van een opleiding, zoals de locatie, stage, startmomenten en toetsing, maar ook potentiële studenten met meer inhoudelijke vragen of mensen die een ander beeld hebben van ‘het weer gaan studeren’. Het is dan mijn taak om de juiste verwachtingen te scheppen. Ik werk altijd een checklist af, zodat een student volledig op de hoogte wordt gebracht. Ik vind het belangrijk om open en eerlijk te zijn naar onze studenten”, aldus Tom. “Ik vind dat ik ontzettend dankbaar werk doe wanneer ik mensen informeer over alle mogelijkheden en de voordelen die zij zullen ervaren wanneer ze kiezen voor een opleiding. Hierdoor krijgen studenten vaak echt zin en energie als ze starten met een opleiding die aansluit op hun wensen.”

We blijven onszelf constant uitdagen

Om overzicht te houden, worden de resultaten van het team bijgehouden op een bord. “Er zijn natuurlijk pieken en dalen, bijvoorbeeld omdat het vakantie is of omdat er een groot startmoment aan komt. Maar ook onze persoonlijke resultaten houden we bij. Zo weten we of we goed bezig zijn en dat zorgt voor een enorme positieve prikkeling. Zo blijven we onszelf constant uitdagen.”

Het vinden van een passende opleiding voor een potentiële student geeft Tom veel voldoening, waardoor hij veel plezier heeft in zijn werk. Op dit moment is hij zelf bezig met de studie HBO Opleidingskunde en ervaart hij net als de studenten die hij adviseert, de mogelijkheden en voordelen van het volgen van een opleiding naast zijn werk. “Als werknemer bij NCOI vind ik het een waardevolle toevoeging dat je een opleiding kunt volgen. De organisatie groeit snel en je krijgt de gelegenheid om hierin mee te groeien. Je krijgt de kans om je kwaliteiten verder te ontwikkelen. Hierdoor krijg je een gevoel van waardering, waardoor je sneller geneigd bent om je voor langere tijd aan de organisatie te verbinden.” In de toekomst wil hij misschien programma- of opleidingsmanager worden, maar zijn huidige functie vindt hij op dit moment nog veel te leuk.