Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen
Werken bij een groep met een missie

Marjolein Versteeg, Teamcoördinator Stage Instituut

Marjolein begon haar loopbaan bij NCOI Groep in 2010 als opleidingsadviseur Sales, bij de afdeling Advies & Voorlichting. Gedurende 3 jaar adviseerde zij telefonisch potentiële studenten. In oktober 2013 kreeg zij van haar leidinggevende de kans om haar werkzaamheden voor NCOI over een heel andere boeg te gooien. Ze mocht zich volledig gaan richten op de ontwikkeling van het Stage Instituut.

Stage Instituut

Marjolein vertelt: “NCOI merkte dat het zoeken naar een stageplaats in de wat specifiekere studierichtingen soms lastig kan zijn.” Het Stage Instituut is in het leven geroepen om te bemiddelen tussen studenten die op zoek zijn naar een stageplek en bedrijven die een stageplaats hebben voor een goed opgeleide, volwassen stagiair. Het instituut bemiddelt exclusief voor studenten uit opleidingen van een aantal specifieke opleiders die behoren tot NCOI Groep. Het is een extra service voor de studenten waaraan geen extra kosten verbonden zijn. “Het instituut denkt mee met de studenten en geeft hun het gevoel dat ze er niet alleen voor staan”, aldus Marjolein.

Ruimte en waardering voor eigen inbreng

Marjolein kreeg de vrijheid om zelf haar team samen te stellen, een geschikte werkwijze te vinden en bijpassende targets te stellen. “Ik vind het heel gaaf om dit te mogen opbouwen. Door NCOI word ik vrijgelaten om het zelf uit te zoeken. Er is zo veel ruimte voor eigen inbreng en ik krijg waardering voor het werk dat ik doe. Het Stage Instituut is echt mijn tweede kindje.”

2 dagen per week gaat Marjolein op pad door heel Nederland om contacten te leggen met bedrijven om stageplaatsen te werven. Met succes, want er zijn op dit moment zo’n 200 bedrijven aangesloten bij het Stage Instituut. “Soms benaderen bedrijven ons, omdat zij specifieke voorwaarden stellen aan een stagiair”, aldus Marjolein. “De studenten die wij kunnen bieden, hebben een breed referentiekader opgebouwd en nemen de nodige levenservaring en werkervaring met zich mee. Daarnaast zijn onze studenten gemotiveerd, omdat ze een bewuste opleidingskeuze maken, gericht op hun carrière. Ze hebben zelf gekozen voor dit intensieve traject en willen het dus echt, terwijl studenten van het reguliere onderwijs vaak ‘moeten’.”

Na een succesvol gesprek bij een bedrijf speelt Marjolein de specifieke wensen door naar haar collega’s. Zij gaan vervolgens aan de slag met het zoeken naar een geschikte stagiair. Haar enthousiasme deelt ze vaak ook nog even via social media: “Wauw, weer een mooi gesprek gehad!”

Opzetten van buitenlandse stages

“Op dit moment werken we aan het Stage Instituut met een klein team, maar met z’n allen hebben we de drive om te winnen. We streven naar de perfecte match tussen student en stageplaats!” Marjolein werkt hard aan een protocol om binnenkort ook stageplaatsen te kunnen aanbieden in het buitenland. “Samen met een stichting, die vrijwilligerswerk en stages in het buitenland organiseert willen we in de richtingen zorg en onderwijs stageplaatsen aanbieden in ontwikkelingslanden zoals Sri Lanka en Kenia. Een student kan dan bijvoorbeeld 300 uur stage lopen in het buitenland en de rest van de stage voortzetten in Nederland.”

Marjolein hoopt in de toekomst haar team te mogen uitbreiden, maar op dit moment doet ze al wat ze het liefste doet: buiten de deur contact leggen met diverse bedrijven en op kantoor haar medewerkers aansturen. “De vrijheid en flexibiliteit in mijn functie zorgen ervoor dat ik veel plezier heb in mijn werk.”