Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen
Werken bij een groep met een missie

Manon van Dinther, Docent Verpleegkunde (MBO, HBO)

Manon is verpleegkundige en heeft ongeveer 20 jaar als opleider in een STZ-ziekenhuis gewerkt. Sinds anderhalf jaar werkt zij als docent voor NCOI Groep. Vanuit haar eigen bedrijf PraktijkVaardig traint en coacht zij in het ontwikkelen van studievaardigheden. Daarnaast is zij bezig met het ontwikkelen van een leercultuurscan. Ook is zij als freelancer werkzaam in ziekenhuizen, waar zij lesgeeft en zich bezighoudt met serious gaming.

Ruimte voor eigen deskundigheid en professionaliteit

Voor Manon bij NCOI aan de slag ging, werd ze uitgebreid voorgelicht over het werken bij de organisatie. Ze is van mening dat de praktijk goed aansluit bij de informatie die ze vooraf heeft ontvangen. Volgens Manon sluiten haar manier van denken en die van NCOI goed op elkaar aan. “Voor mij werkt het prettig om een duidelijke opdracht te krijgen, maar dan wel eentje die ook ruimte biedt om mijn eigen deskundigheid en professionaliteit toe te kunnen passen. Daarnaast is het van belang om te ontwikkelen en les te geven vanuit de actualiteit en professionaliteit. Ook vind ik het belangrijk dat er een cultuur is waarbij een dialoog mogelijk is en dat vanuit deze dialoog groei plaatsvindt! Groei van de producten, groei van de lessen, maar ook groei als professional. Voor mij is NCOI een bedrijf waarin ik al deze aspecten terugvind. Hierdoor vind ik het werken voor NCOI uitdagend en het prikkelt mij dan ook tot maximale inzet.” Daarnaast vindt Manon het bijdragen aan ontwikkeling een heel belangrijk en positief punt van het werken voor NCOI; niet alleen het ontwikkelen van nieuwe leerstof, maar ook de ontwikkeling in groepsprocessen en de persoonlijke ontwikkeling tijdens het lesgeven.

Bijdragen aan het succes van de organisatie

NCOI is de laatste jaren enorm gegroeid en een bekende naam geworden. Manon denkt dat het geheim van het succes van NCOI is dat het een relatief jonge organisatie is, waar actieve en ontwikkelinggerichte professionals werken die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, namelijk studenten een goede opleiding aanbieden. In de anderhalf jaar dat ze nu voor NCOI werkt, heeft ze gezien hoe NCOI een accreditatie kreeg voor de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) en dat de modules van de verpleegopleidingen steeds beter worden. Ook merkt ze dat het aantal deelnemers en betrokken externe partijen (met name ziekenhuizen) steeds verder toeneemt en dat het aantal incompanytrajecten groeit. Manon herkent zichzelf in de ambitieuze doelstellingen van NCOI: “Ook ik wil graag goed zijn in wat ik doe en het liefst de beste zijn. Ik werk dan ook steeds aan mezelf, onder meer door goed te luisteren naar feedback die ik krijg. Ik hoop dat ik de kansen blijf krijgen zoals ik die het afgelopen jaar ook heb gehad, en een bijdrage kan leveren aan verdere verbeteringen!”