Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen
Werken bij een groep met een missie

Maartje van der Wal, Manager Trainingen

Maartje van der Wal werkt sinds 2009 bij NCOI Groep. Eerst als opleidingsmanager voor de Masteropleidingen, vervolgens als Kwaliteitsmanager Operations en sinds 2015 als manager Trainingen.

“Ik kan veel van mijn studies toepassen in mijn dagelijkse werk.”

Maartje heeft de PABO aan Hogeschool Windesheim en Onderwijskundig Ontwerp en Advisering aan de Universiteit Utrecht afgerond. In haar dagelijkse werk komen hier veel aspecten van terug. Maartje vertelt: “Wat ik van de PABO heb meegenomen, is het voor de groep staan, de pragmatische aanpak, veel verschillende ballen omhoog kunnen houden, het geven van trainingen en het overdragen van informatie. Op de universiteit is mijn rugzakje met onderwijskundige kennis vervolgens aagevuld. Meer gericht op theoretische (onderwijskundige) achtergronden en analytisch denk- en werkvermogen. Dagelijks komt het terug dat ik als manager snel keuzes moet maken, meerdere ballen in de lucht moet houden en ook (onderwijskundig) inhoudelijk moet kunnen meedenken. Een hele uitdaging, maar o zo gaaf!”

Bij NCOI is geen dag hetzelfde

Een werkgever die haar uitdaagt, haar de lat hoger laat leggen dan ze zelf denkt aan te kunnen en haar stimuleert zich te blijven ontwikkelen. Dat zijn zaken waar Maartje waarde aan hecht en die ze elke dag ervaart bij NCOI: “Geen enkele dag is hetzelfde. Met elk vraagstuk (klein of groot) word ik uitgedaagd of ik het zelfstandig op kan pakken, of dat ik hulp moet inschakelen van collega’s. Hulp inschakelen wordt gestimuleerd bij NCOI Groep. Samen tot oplossingen komen en samen de student voorzien van een leuke, studeerbare en kwalitatieve opleiding!” Dankzij de prettige informele werksfeer gaat Maartje elke dag met veel plezier naar haar werk: “We gaan ongedwongen met elkaar om, respecteren elkaar en leren erg veel van elkaar. Je krijgt enorm veel kansen om jezelf te ontwikkelen; elke dag weer.” Maartje heeft NCOI in de 6 jaar dat zij er werkzaam is ook zien groeien tot een serieuze organisatie waarbij het doel altijd hetzelfde is gebleven: flexibel, kwalitatief goed onderwijs voor werkend Nederland. Maartje: “Mooi om te zien hoe we dit vast kunnen houden, ondanks de enorme groei.”

Kritisch zijn op eigen werk

Maartje vindt het belangrijk om altijd voor ogen te houden wie de doelgroep van NCOI Groep is en voor wie de medewerkers van NCOI Groep hun lat elke dag iets hoger leggen. Zelf doet ze dat door steeds kritisch te zijn op haar eigen werk, functioneren en handelen. Maartje vertelt: “Dat is niet altijd even leuk en kost energie; maar terugkijkend krijg ik er zoveel voor terug. En dit is herkenbaar aan het ambitieuze van NCOI.”