Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen
Werken bij een groep met een missie

Erik Hof, Manager Team Hoger Onderwijs

Sinds enkele jaren is Erik Hof werkzaam als Opleidingsmanager Hoger Onderwijs bij NCOI Groep. In zijn functie legt hij zich toe op de ontwikkeling van opleidingen en trainingen op het gebied van financiële dienstverlening.

Turbulente start

Erik was al werkzaam in de onderwijssector toen hij in 2012 aan de slag ging bij NCOI. Hij vertelt: “Ik ben bij NCOI Groep in dienst gekomen op 1 januari 2012. Niet alleen had ik op de eerste dag van het nieuwe jaar een andere baan, ook was het de eerste dag dat de functie van Opleidingsmanager in het leven geroepen werd. Ik kwam dus binnen op een turbulent moment en de afdeling was nog zoekende naar een nieuwe structuur. De eerste maanden werd er een groot beroep gedaan op mijn zelfredzaamheid en heb ik snel contacten moeten leggen met een groot aantal collega’s van verschillende afdelingen. Dit heeft uiteindelijk goed voor mij uitgepakt, omdat ik op deze manier de organisatie heel snel heb leren kennen.”

Geen dag is hetzelfde

Ook in de tijd daarna bleek NCOI een zeer dynamische organisatie. Erik vervolgt: “Geen dag is voor mij hetzelfde. Ik weet van tevoren nooit wat de nieuwe week mij zal brengen omdat er altijd onverwachte dingen gebeuren, zoals overnames of last-minute verbeteringen in lesprogramma’s. Natuurlijk is het soms onrustig om te werken in een organisatie waar van alles gebeurt. Gelukkig krijgen we veel vrijheid om binnen de kaders die er zijn zelf te bepalen op welke wijze wij processen kunnen stroomlijnen en onze klant nog beter kunnen helpen. Samenwerken is daarbij essentieel. Ik heb veel te maken met andere afdelingen en alleen als je open en eerlijk tegen elkaar kunt zijn kun je iets voor elkaar krijgen. Gelukkig snapt iedereen die hier werkt het belang daarvan. Deze manier van werken heeft ook echt bijgedragen aan mijn persoonlijke en vakmatige groei.”

Ik voel me echt deelgenoot van de ontwikkeling van onze studenten

Naast dat Erik de open en eerlijke houding van collega’s onderling waardeert, haalt hij ook veel voldoening uit zijn werk omdat hij voelt echt deelgenoot te zijn van de ontwikkeling van de studenten. Hij zegt daarover: “Als Opleidingsmanager red ik natuurlijk geen levens, ik ben tenslotte geen arts. Maar toch voel ik dat mijn werk grote impact heeft op de levens van onze studenten. Als iemand zich voor een volledige Bachelor inschrijft heeft dit veel invloed op zijn leven, carrière en familie en vrienden. Er moeten lange tijd grote offers gemaakt worden, niet alleen omdat studenten studeren naast hun baan en gezin, maar ook financieel gezien. Mijn drive is om voor die student, en alle andere studenten die zich toeleggen op hun professionele en persoonlijke ontwikkeling, de allerbeste opleidingen te ontwikkelen. Ik ben ervoor om de verwachtingen van de studenten op het gebied van de toegevoegde waarden van opleiden voor carrière, loopbaan en ontwikkeling waar te maken en daar zet ik mij elke dag weer voor in.”